Duurzaam

We proberen bij Avian Healthcare Company duurzaam te ondernemen op verschillende manieren.

Biologisch en Fair Trade

USDA ORGANIC

biologisch keurmerk USDA

De producten van Harrison’s Pet Products zoals Harrison’s Bird Foods en HEALx bevatten ingrediënten van gecertificeerd biologische landbouw. Deze producten worden gecertificeerd door de USDA in de Verenigde Staten en moeten daarom aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. De grondstoffen worden verbouwd zonder gebruik te maken van schadelijke middelen voor de natuur zoals pesticiden.

Er zijn veel producten die in de beschrijving of productnaam de termen ‘natuurlijk’,  ‘organisch’, ‘eco’, ‘bio’ of zelfs biologisch gebruiken, maar zonder certificering met het EKO-keurmerk (SKAL, NL), het Europees biologisch keurmerk (EU) of het USDA ORGANIC keurmerk (USA) zijn er geen enkele garanties dat de producten of de grondstoffen van biologische herkomst zijn.

Lees hier waarom Harrison’s biologisch is.

Fair Trade logo 1Tevens is de biologische rode palmolie die wordt gebruikt in de producten van HEALx en die is verwerkt in de Harrison’s Power Treats duurzaam verbouwd en mag zich een Fair Trade product noemen.

Lees hier waarom de rode palmolie in Sunshine Factor, Booster en Power Treats anders is dan andere palmolies.

Fairtrade gemeente

In onze kantine zijn de koffie en thee Fair Trade en liefst ook van biologische oorsprong.

We doen mee met de Fairtrade Gemeente campagne.

 

Recycling

We hebben te maken met veel verpakkingsmaterialen zoals dozen, vulmateriaal en pallets. Dozen en vulmateriaal proberen we zoveel mogelijk her te gebruiken. Vulmateriaal dat we zelf aanschaffen is afbreekbaar. Papier scheidrecycling-logo-ahcen we van overig afval.

Pellets en hout dat we niet meer kunnen gebruiken worden aangeboden aan (sociale) initiatieven die het hout weer gebruiken om er nieuwe producten van te maken.

We proberen zo min mogelijk papier te gebruiken. Bij voorkeur sturen we facturen e.d. via e-mail.

 

Sponsoring

We sponsoren en steunen regelmatig initiatieven, programma’s en organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn.

Voorbeelden hiervan zijn: