HARRISON’S BIRD FOODS

Harrison's Bird FoodsDe voedingen van Harrison’s Bird Foods zijn gecertificeerd biologisch en vrij van landbouwgif, vrij van schimmels en schimmeltoxinen, vrij van kunstmatige kleurstoffen en smaakstoffen en vrij van conserveringsmiddelen.

Lees hier meer over Waarom Harrison’s Bird Foods gecertificeerd biologisch is.

Overleg met uw (vogel)dierenarts welke voeding van Harrison’s Bird Foods voor uw vogel de beste keuze is en laat uw vogel daarna jaarlijks controleren.

Klik hier om een dierenarts te vinden bij u in de buurt.

 1. Algemeen voedingsadvies
  Geef dagelijks de hoeveelheid verse voeding die de vogel wil eten, de zogenaamde dagportie. De dagportie varieert per soort, per individu en is afhankelijk van klimaatomstandigheden, de rui, de kweek en de hoeveelheid lichaamsbeweging.

  Verdeel de dagportie en geef twee maal per dag te eten (’s ochtends en ’s avonds). Het aanvullen van de voeding met vitaminen of ander vogelvoer is niet nodig.

  Beperk het bijvoeren met biologische groenten en fruit tot maximaal 10% – 15% van de totale voeding en geef deze in kleine porties, bijvoorbeeld als beloning voor gewenst gedrag en liefst niet in de voerbakjes.

 2. Omschakelen
  Het omschakelen naar de voedingen van Harrison’s Bird Foods verloopt meestal zonder problemen. Het helpt als vogels ervaren dat anderen, mens en dier, de voeding ook lekker en aantrekkelijk vinden. Presenteer de voeding als een beloning voor gewenst gedrag; geef vogels niet de indruk dat de voeding moet worden gegeten. Lees hier meer over de ervaring met omschakelen op de site van de Adviespraktijk voor Vogels.
 3. Handopfok
  Bij de handopfok van jonge vogels hangt de dikte van de voeding af van de leeftijd en ontwikkeling van de baby. Pasgeboren jonge vogels krijgen de voeding waterig en dun. Als de jonge vogel groeit en de veren zich gaan ontwikkelen maak dan de voeding steviger zodat die van een lepeltje kan worden gegeten. Bij te dunne voeding raakt de krop te snel leeg en stagneert de groei. De hoeveelheid voeding wordt bepaald door de inhoud van de krop. De kropinhoud is bij jonge vogels relatief groter dan bij oudere vogels.
 4. Belangrijke aanwijzingen
  Raadpleeg voor het omschakelen van de voeding uw vogel)dierenarts.

  Koop alleen voedingen van Harrison’s Bird Foods in de oorspronkelijke en gesloten verpakking. Alleen dit kan de kwaliteit en versheid van de voedingen garanderen.

  Het voer moet dagelijks vers en apart van het waterbakje gegeven worden om te voorkomen dat vogels de voeding in het water gaan dompelen.

 5. Bewaren
  Aan de verpakking is door de producent vanaf het begin veel aandacht besteed aangezien de voedingen zelf geen conserveringsmiddelen bevatten. De verpakking is het conserveringsmiddel. De meerdere lagen van de verpakking zorgen er voor dat er geen licht of zuurstof bij kan komen. In de eerste verpakkingen werd daarom Harrison’s Bird Foods verpakt in een luchtdichte plastic zak met sluitstrip met daaromheen een katoenen zak. Later werd er een verpakking ontwikkeld met een binnenste laag aluminium en buitenste lagen kunststof en papier. De huidige verpakkingen hebben niet meer de buitenste papieren laag maar hebben wel dezelfde uitstraling behouden.

  In de gesloten verpakking en op een koele en droge plek bewaard is de voeding ten minste houdbaar tot de datum zoals aangegeven op de verpakking. Omdat het voer geen conserveringsmiddelen bevat raden wij u aan om, na opening van de verpakking, de verpakking in de koelkast te bewaren. Door de voeding in de diepvries te bewaren kan de houdbaarheid verder worden verlengd. Controleer het voer regelmatig op geur en smaak. Voor het sluiten van de verpakking de lucht eruit laten en sluiten door middel van het sluitsysteem in de zak. Bij beschadiging van het sluitsysteem de lucht uit de verpakking laten en de bovenkant van de zak een paar keer omvouwen en vast maken met een klem

HIGH POTENCY

Voedingen met maximale voedingswaarde. Beschikbaar in COARSE, FINE, SUPER FINE en MASH

ADULT LIFETIME

Voedingen voor onderhoud. Beschikbaar in COARSE, FINE, SUPER FINE en MASH

HAND-FEEDING

Handopfok- en sondevoedingen voor jonge vogels en als ondersteuning voor zieke en herstellende vogels

TREATS

Extraatjes en gezonde snacks

CLINICAL CARE

Sondevoedingen en ondersteunende voedingen voor zieke en herstellende vogels.

BIRD BREAD

Een Gezonde Snack en een Goed Omschakelmiddel