Welke voeding voor welke vogel?

De hoofdvoedingen van Harrison’s Bird Foods bestaan uit twee productgroepen: HIGH POTENCY en ADULT LIFETIME. Deze voedingen zijn er in de volgende varianten:

ALCCOARSE

voor middelgrote tot grote vogels zoals Grijze Roodtstaarten, Amazones, Ara’s, Kaketoes, Edelpapegaaien, Toekans. Ook geschikt voor agaporniden en grote parkieten.

 

FineFINE

Voor kleine tot middelgrote vogels als de meeste parkietensoorten, lories, duiven.

 

hpsfSUPER FINE

Voor kleine vogels als kanaries en andere vinkachtigen, grasparkieten

 

HPMMASH

Zachte voeding voor kleine vogels als kanaries en vinkachtigen

 

HIGH POTENCY

Hoofdvoedingen voor alle vogels bij het overschakelen op Harrison’s Bird Foods gedurende een periode van minimaal 6 maanden. Daarna kan eventueel overgegaan worden op de ADULT LIFETIME afhankelijk van de vogelsoort en de omstandigheden.

De volgende vogels krijgen altijd HIGH POTENCY:

  • Vogels die in de rui zijn, broeden, overgewicht of ondergewicht hebben, bijzonder actief zijn, in relatief koude omgeving verblijven, herstellend zijn van ziekte of kampen met lever- of nierklachten.
  • Grijze Roodstaarten, kaketoes, aratinga’s, zonparkieten en andere grote parkieten, edelpapegaaien, ara’s en pionussen krijgen het hele jaar door HIGH POTENCY.

ADULT LIFETIME

Alle vogels krijgen bij het overschakelen op Harrison’s Bird Foods eerst minimaal 6 maanden HIGH POTENCY voedingen. Daarna kan eventueel overgegaan worden op de ADULT LIFETIME, afhankelijk van de vogelsoort en de omstandigheden.

Vogels zonder gezondheidsklachten of die niet in de rui zijn of broeden zouden kunnen overschakelen op de ADULT LIFETIME. In het bijzonder Amazones en Rosé Kaketoes.

Raadpleeg uw (vogel)dierenarts welke voeding voor uw vogel geschikt is en laat uw vogel minimaal 1 keer per jaar controleren.

Zie ook onderstaande tabel als richtlijn. De voedingseisen kunnen per vogel verschillen.