HAND-FEEDING en CLINICAL CARE

Van Harrison’s Bird Foods zijn handopfokvoedingen en Clinical Care producten beschikbaar .

JUVENILE HAND-FEEDING FORMULA
HAND-FEEDING

Hoofdvoeding voor de handopfok van jonge papegaaien vanaf de leeftijd van 21 dagen en als bijvoeding voor zieke en vermagerde papegaaien en andere vogelsoorten. Zeer geschikt om te geven als sondevoeding voor zieke vogels en om ondervoede vogels te helpen tijdens het overschakelen van het voer.

NEONATE FORMULA

Bedoeld voor de handopfok van jonge papegaaien en parkieten. Daarna wordt overgeschakeld op JUVENILE HAND-FEEDING FORMULA. De Neonate Formula is een goed verteerbare handopfok voeding voor zangvogels en insecteneters zoals vliegenvangers en wordt ook gebruikt als sondevoeding voor vermagerde en verzwakte vogels tot de vogels in staat zijn om zelfstandig te eten. De Neonate Formula is een goed verteerbare handopfok voeding voor baby papegaaien en parkieten vanaf het moment van uitkomen tot de leeftijd van 2-3 weken en voor zangvogelsoorten van de eerste levensdag tot de vogels zelfstandig gaan eten. Aan pas geboren papegaaien kan na ongeveer 4 uur na het uitkomen van de eieren melkzuurbacteriën gegeven worden en daarna Neonate Formula.

In de vierde en vijfde levensweek wordt langzaam overgeschakeld naar JUVENILE HAND-FEEDING FORMULA.NEO-AVI-REC

Meng de poeder met warm water en voer de pap op een temperatuur van 40-41 graden.

Het is aan te bevelen om spijsverteringsenzymen (AVIAN ENZYME) aan het klaargemaakte mengsel toe te voegen. Wacht niet met herhaald voeren tot de krop helemaal leeg is en verhoog de hoeveelheid geleidelijk. Jonge vogels in de leeftijd van 1-4 dagen worden om de 2 uur gevoerd. Oudere jongen om de 3-4 uur met een pauze tussen 23.00 en 06.00 uur. Jonge vogels van 4-5 weken moeten om de 8 uur worden gevoerd. Weeg jonge vogels dagelijks om de ontwikkeling van het gewicht te controleren.

RECOVERY FORMULA

Biedt een goed opneembare voeding voor zieke vogels (zangvogels, papegaaiachtigen). Het kan ook worden gebruikt als handopfokvoeding voor kleine insecteneters, die moeite hebben met de vertering van zetmeel. Het wordt gebruikt als ondersteunende voeding bij vogels die weigeren om te eten en als onderdeel van de behandeling bij herstellende vogels die worden overgeschakeld van een zaaddieet naar een complete voeding. Bij zieke vogels en vogels die herstellen na een operatie kan de voeding via een sonde worden gegeven.

Waarschuwing: Sondevoedingen dienen alleen te worden toegepast door verzorgers met ervaring.

 
JUVENILE HAND-FEEDING FORMULA
Handopfokvoeding voor jonge vogels of voeding voor zieke of ondervoede vogels
NEONATE FORMULA
Een complete uitgebalanceerde voeding voor pasgeboren vogels
RECOVERY FORMULA
A Complete Nutritional Support Formula for Sick or Injured Birds
AVIAN ENZYME
A source of live, naturally occurring enzymes for birds.